VDFS

Varijabilni dodatak na gorivo (DFS)

Cijenjeni korisnici,

Iznimno česte promjene u cijeni goriva rezultiraju poremećaj troškova u transportnoj industriji, zahtijevajući varijabilni dodatak za gorivo koji može rasti ili padati u skladu sa kretanjem cijena goriva.

Gorivo je jedan od ključnih osnovnih troškova potrebnih za rad i funkcionisanje transportne branše. Svaka promjena, čak i 10 pfeninga po litri se jako osjeti na finansijskoj slici kompanije. U odnosu na 2021 godinu cijena goriva je dosegla skoro dvostruku vrijednost.

Express One u periodu 22 godine postojanja na tržištu BiH nije implementirao varijabilnu stopu DFS.

Međutim, zbog stalnih promjena cijene goriva primorani smo napraviti fer i korektan model koji će garantirati transparentan način obračuna i razumijevanja sa našim partnerima.

Referenca za uporedni iznos visine varijabilnog DFS će biti posljednja sedmica objavljene konsolidirane cijene goriva u BiH. Podaci se objavljuju na web stranici Vanjsko trgovinske komore BiH https://www.komorabih.ba/sektori-i-slu…ne-goriva/

Iznos stope varijabilnog dodatka za gorivo DFS, ubuduće će se mijenjati na način da će promjena cijene goriva od 0,1 KM usloviti promjenu stope DFS-a za 1%.

U zavisnosti od promjene cijene goriva, stopa DFS-a može da raste, da se smanji ili da ostane nepromijenjena.

Express One zadržava pravo promjene stope dodatka za gorivo prema navedenim parametrima.

Detaljnije informacije možete dobiti od zaduženog prodajnog predstavnika.

Express One nudi najbrže, najsigurnije i najpouzdanije slanje brze pošte u BiH