01

Vijesti

Bihamk

 • Stanje na cestama 05. 02. 2023. u 13 : 25 sati

  Opšte informacije

  U višim planinskim predjelima centralne i istočne Bosne danas se saobraća otežano, po zasnježenom i zaleđenom kolovozu. U ostalim područjima kolovoz je mokar, a mjestimične poledice ima na mostovima, vijadutima i na prilazima tunelima.

  Na putnom pravcu Posušje-Blidinje-Risovac, zbog jakog vjetra i nanosa, ne preporučuje se kretanje ni za jednu od kategorija vozila.

  U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni izrazito jaka bura otežava saobraćanje, a na putevima na području: Livna, Šuice, Kupresa i Glamoča jak vjetar stvara snježne nanose.

  Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominjemo, na put ne krećite bez zimske opreme.

  Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Banja Luka-Klašnice (Zalužani), Sarajevo-Pale (tunel Čeljigovići) i Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela).

  Na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.